Welkom in 2022

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
3 januari 2022 Clock 4 min

Lees je onze verhalen graag? Meld je dan nu aan voor Marks nieuwsbrief vol verhalen die jou en je onderneming helpen groeien. 

Zo, 2021 zit erop. Genoeg oliebollen gegeten, glaasjes glühwein gedronken en sterretjes afgestoken de afgelopen tijd. Traditiegetrouw starten we het jaar bij Voys met een terugblik, ook kijken we in onze glazen bol om te zien wat 2022 gaat brengen.

Zo zag 2021 eruit

Een heleboel collega’s in verschillende landen

De collegateller staat inmiddels op 141. Daarbij horen de collega’s van ons HQ in Groningen, het Voys-kantoor in het nu zomerse Kaapstad, zusterbedrijf Devhouse Spindle en stichting 48percent.org. Samen maken we onze klanten optimaal bereikbaar in vier landen: Nederland, België, Duitsland en Zuid-Afrika. Ook zorgen we dat ons telefonieplatform altijd up-to-date is en leveren we met de stichting een bijdrage aan het wereldwijd beschikbaar maken van vrije communicatie.

Onderdeel van de club worden? Dat kan! We zoeken altijd collega’s. Op onze werkenbij-pagina vind je de vacatures.

Stapel verhalen: van platformupdates tot rechtszaak

51, zoveel verhalen verschenen er afgelopen jaar op onze blogpagina. De onderwerpen lopen uiteen van onze rechtszaak tegen Agentschap Telecom tot toffe updates van ons telefonieplatform en tips voor succesvol klantcontact. Geen tijd om alle verhalen door te spitten? We hebben de populairste stukken van 2021 voor je in een shortlist gezet.

Volop testen nieuwe Voys App

Een heleboel klanten hebben ons het afgelopen jaar geholpen met het testen van de nieuwste Voys App, waarvoor veel dank! Door het intensieve testen hebben onze developers bugs kunnen opsporen én verhelpen. Daardoor gaat de nieuwe Voys App binnenkort live!

Ben je Voys-klant en lijkt het je tof om nieuwe platformfeatures en producten te testen? Meld je dan aan voor onze testpool.

10 jaar op rij FD Gazelle

Afgelopen jaar zaten we voor het tiende jaar op rij bij de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Daarmee zijn we de eerste organisatie in Noord-Nederland die zo vaak op rij FD Gazelle is geweest. En daar zijn we best trots op. Het feestje? Dat laat door corona nog even op zich wachten. Maar we wilden het toch alvast een beetje vieren. Daarom kroop collega Mark voor de camera om onze klanten en samenwerkingspartners te bedanken.

Stichting 48percent.org zat niet stil

Eerder in dit stuk las je al iets over 48percent.org. Deze stichting hebben we in 2019 opgericht samen met zusterbedrijf Devhouse Spindle. Inmiddels werkt de stichting aan een heleboel toffe projecten. Allemaal met als doel het wereldwijd bevorderen van vrije communicatie. Een paar cijfers op een rij:

  • De stichting hielp in 2021 7.697 mensen
  • Dat deden ze door te werken aan 12 projecten
  • Die projecten vinden plaats in 7 verschillende landen

Benieuwd waar ze zich precies mee bezighouden? Check hun website.

Genoeg over het afgelopen jaar, op naar 2022!

Dit hebben we in petto voor 2022

Gloednieuwe Voys App

Wat volgt er na de bètafase? Juist, de release! De nieuwe Voys App gaat binnenkort al live, daar zijn we superblij mee. Achter de schermen hebben onze developers er hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Eerst releasen we de Android-versie, daarna volgt de iOS-variant. Waarom gaan we niet met een grote big bang live, hoe ziet het releaseplan er precies uit en waarom gaat Android eerst? Die vragen beantwoorden we in dit uitgebreide verhaal.

Hoe maken we ons product nog slimmer?

Dat je kunt bellen via Voys, dat is wel duidelijk. Maar hoe maken we de dienst die we aanbieden nog slimmer? Die vraag stelden we onszelf afgelopen jaar. De eerste stap naar een slimmer product is een grote: in januari maken alle collega’s bij Voys en zusterbedrijf Devhouse Spindle tijd vrij om alle mogelijkheden van de toekomst te ontdekken. Zo komen we erachter welke richting we op willen. Wordt vervolgd!

Kantoor op internet

Voordat corona om de hoek kwam kijken, werkten we bij Voys al veel thuis en remote. En sinds maart 2020 is dat, net als bij een heleboel andere bedrijven, alleen maar toegenomen. Afgelopen jaar hebben we gezegd: de toekomst is remote en het kantoor is niet meer onze basiswerkplek. Hebben we een meeting en werkt er iemand op afstand? Dan woont iedereen de meeting bij via Google Meet, zo werken we samen op een gelijkwaardige manier. Collega’s Kirsten en Dick vertellen hierover in een interview met Groningen Bereikbaar.

2022 staat bij Voys in het teken van remote first. Of nou ja, remote, we kiezen liever voor de term gedistribueerd werken. En om de daad bij het woord te voegen, kijken we hoe we ons kantoor kunnen verbouwen om er meer een ontmoetingsplek van te maken.

Nog een jaar gratis Conference

Afgelopen jaar zag er niet heel anders uit dan dat ervoor. En omdat ook 2022 nog volop in het teken van thuiswerken zal staan, hebben we besloten om onze Conference-module nog een jaar gratis aan te bieden. Met de feature Conference kun je telefonisch vergaderen, superhandig als je op afstand samenwerkt met je collega’s. In dit stuk lees je alle ins en outs over de gratis Conference-module.

Voys-verhalen in je mailbox

We zouden Voys niet zijn, als we ook in 2022 niet volop verhalen zouden schrijven. Dat blijven we daarom gewoon doen. Zo ronden we in januari ons boek Starten met zelfsturing af. In februari starten we een nieuwe samenwerking met platform Digitale Fitheid. Zes weken lang publiceren we stukken over slimmer omgaan met je informatiekapitaal.

Om ervoor te zorgen dat je onze stukken niet mist, hebben we iets tofs voor je: een nieuwsbrief waarmee je elke maand de nieuwste verhalen gewoon in je mailbox krijgt. Collega Mark selecteert maandelijks de beste verhalen die ondernemers en hun bedrijven helpen groeien. Daarnaast kies ik, Maya, de beste stukken uit over zelfsturing, onze manier van werken. Schrijf je hier in voor de ondernemersnieuwsbrief van Mark, en hier voor de nieuwsbrief over zelfsturing.

Namens al m’n collega’s wens ik je een fantastisch 2022!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent

Een man met een glimlach staat aan een verstelbaar bureau in een licht en modern kantoor. Hij draagt een mosterdkleurige trui en een koptelefoon met microfoon. Achter hem zitten collega's geconcentreerd achter hun computerschermen. Het kantoor is voorzien van grote ramen waardoor natuurlijk daglicht binnenstroomt en is aangekleed met levendige kamerplanten, wat een frisse uitstraling geeft aan de werkruimte.

Van 23 april 2024

Combineer Voys Reach en Voys Pulse: zo creëer je de beste klantervaring