Welkom in 2014

auteursafbeelding
Mark Vletter
2 januari 2014 Clock 3 min

Goedemiddag en welkom in 2014. Gisteren de laatste oliebollen soldaat gemaakt en vandaag start het nieuwe werkjaar. Ik vind 2 januari een mooi moment om terug te kijken én vooruit te blikken. Dat deden we in 2012 en 2013 daarom met gepaste trots hierbij het Voys jaaroverzicht en een preview op 2014.

Records en snelle groei

2013 was een jaar van records, snelle groei en het jaar waarin het Voys Model, ons organisatiemodel zonder management en functies, niet alleen bleek te werken, maar ook winnend was. We zijn een jaar lang “het slimste bedrijf” en dat hebben we in tegenstelling tot “de website van het jaar”-winst niet zelf bedacht.

Groningen vond dat we in aanmerking kwamen voor de Groninger Ondernemersprijs, waar we in de top 8 eindigden. Het magazine Sprout beloonde onze challenger status met een notering in de Sprout challenger 50. En dan werden we ook nog eens gouden FD gazellen en zijn we de snelst groeiende telecomprovider van de Benelux. Dan kun je met recht spreken van een TOPjaar!

Voysfeest

Mooie nieuwe klanten

We verwelkomden heel veel nieuwe klanten. Klanten die ‘gelukkig’ en ‘zeer gelukkig’ zijn met de door Voys geleverde telefonieoplossing. Onze gemiddelde klanttevredenheid steeg dan ook van een 8,4 naar een 8,51. Iets wat we geweldig vinden. De reviews van deze klanten vind je tegenwoordig ook op onze site. Een paar quotes van klanten:

Een fijn bedrijf om zaken mee te doen. Duidelijke afspraken die worden nagekomen. Heel no-nonense allemaal. Sluit helemaal aan bij mijn filosofie over zaken doen anno 2013.

Inge Dijkinga, Pixelwerk

Supersnelle portering en een zeer makkelijke control panel.

Virgil Ciebrant, NedTraffic

De klantenservice is goed te bereiken en daarnaast zijn de medewerkers klantgericht en hebben verstand van zaken.

Anna Reinders, Elektrobode

Veel bezoek

Het Voys Model was aanleiding voor veel bedrijven om een blik in de keuken te werpen bij Voys. Van Mark Rutte tot een grote groep managers van de noordelijke politiekorpsen. Velen van hen sloten aan in de dagelijkse standup. Het Voys Model was ook de reden voor een flink aantal interviews met onder andere een mooi artikel in Management Team als resultaat.

mark rutte handboek

Mark Rutte lees het Voys Handboek.

2013 in cijfers

Goede doelen

Verder ondersteunden we een aantal prachtige doelen: Divine Mercy Baby’s Home, Movember, Startup Weekend Groningen, de 4 mijl, Róan die veel geld ophaalde voor zijn doel, maar het zelf helaas niet redde, Team Juul en haar rit op de Alpe d’Huzes, PyGrunn en natuurlijk Check The Bizz.

Wereld een beetje mooier

Ook met andere niet-telecomzaken maakten we de wereld een beetje mooier. Zo strijden we actief voor privacy, kijken we naar ondersteuning voor Bitcoin, kochten we een Tesla -omdat autorijden anders moet- en maakten we ons zo druk om de cookie wetgeving, dat deze uiteindelijk versoepeld werd.

E-dayDe e-day was met ruim 100 bezoekers een groot succes.

2014

De plannen voor 2014 zijn ook niet van de lucht. Alleen al in Q1 willen we:

  • De interne en vooral externe kennisbank van Voys verder versterken.
  • Zes nieuwe mensen inwerken
  • VoIPGRID, het wholesale bedrijf dat de techniek levert aan Voys, verhuist naar een eigen kantoor.

Verder krijgen onze plugins voor Chrome en Firefox een forse update, komen er mobiele apps en er komt een nieuwe “niet browser” app voor Windows, Mac en Linux machines.

mijn.voys.nl zal ook weer nieuwe functies krijgen, waarvan de nieuwe statistiekenmodule en het nieuwe systeem voor het verhuizen van telefoonnummers de belangrijkste zijn. Dit alles hopen we in Q1 klaar te hebben.

Bedankt

Dan wil ik jou tot slot bedanken. Dank voor de positieve energie, de kritische feedback en het plezier waarmee jij ons iedere dag naar het werk laat gaan. Wij hebben zin in 2014 en wensen jou veel succes en gezondheid in dit nieuwe jaar.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over