Verhalen van ondernemers

Hoe doe je dat, ondernemen in coronatijd, en wat komt er allemaal kijken bij een groeiend bedrijf? Hier lees je alles over de strategieën en aanpak van ondernemers.


Voys vertelt ondernemersverhalen

 • Boudewijn, Mark en Dave: “We hebben de gezonde drang om te vernieuwen.”

  Boudewijn, Mark en Dave zijn de eigenaren van restaurants Block & Barrels en Barra. Waarom besloten ze in coronatijd juist niet te gaan bezorgen?

  Ontdek hun verhaal en visie

 • Jantine van Dropper: “Ik wil tools bouwen die het leven makkelijker maken.”

  Die bezorgscooters door de stad, kan dat niet anders? Met die gedachte start Jantine FoodDrop en Dropper. Ze koppelt lokale koeriers aan lokale verzenders.

  Ontdek Jantines aanpak

 • Peter Jaap van Elgentos: "De negen-tot-vijf-mentaliteit? Daar ben ik fan van."

  Groeien om te groeien vindt Peter Jaap een ongezonde strategie voor zijn bedrijf. Hoe kan het dan toch dat Elgentos inmiddels vijftien medewerkers telt?

  Ontdek Peter Jaaps strategie

Hoe wordt een idee een echte onderneming? In de serie Van idee naar zolderkamer lichten we verhalen uit over de beginfase van ondernemen.

Martijn van wielercafé Spaak – Koffie en Koers en Kasper van bierbrouwerij Baxbier doen hun verhaal. Ook Luuk, organisator van Startup Weekend Groningen, komt aan het woord. En Mark, oprichter van Voys, vertelt over over Lily: een mislukte start-up die hem drie miljoen euro kostte.

Van idee naar zolderkamer: naar de verhalen

Strategie bepalen

Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen je bedrijf hetzelfde doel voor ogen heeft? Die vraag krijgen we regelmatig bij Voys. Daarom schreven we op hoe we strategie bepalen in onze zelfsturende organisatie. Het resultaat ontdek je in ons e-book over strategie.

Download het gratis e-book

De ondernemen-nieuwsbrief

Voys vertelt meer ondernemersverhalen. Wil je de nieuwste verhalen als eerste lezen? Schrijf je in voor onze ondernemen-nieuwsbrief. Je ontvangt dan een mail zodra er een nieuw ondernemersverhaal online staat.

Meld je direct aan

Alles over ondernemen

We hebben bij Voys in de afgelopen jaren een heleboel verhalen geschreven, zo ook over ondernemen. Hoe pakken we bepaalde dingen aan, welke keuzes maken we en waarom maken we die? Hier lees je alle blogs over het onderwerp ondernemen.

Naar alle blogs over ondernemen

The Future Workspace

Als ondernemer wil je werken op jouw manier: waar en hoe jij dat wil. In de serie The Future Workspace zetten we tips voor je op een rij die goed van pas komen op jouw werkplek, of die nu thuis is, op kantoor, onderweg of op een heel andere plek.

 • Je werkplek

  Apparaten en accessoires voor je (thuis)kantoor of werkplek

  Ontdek alle tips

 • Overal werken

  Handige tools en software waarmee kunt werken waar je maar wil

  Ontdek alle tips

 • Remote werken

  Gear die goed van pas komt als je remote werkt of onderweg aan de slag gaat

  Ontdek alle tips

 • De Voys webphone

  Een telefoontoestel is verleden tijd, met de webphone bel je via je laptop of desktop

  Over de webphone