Wat we schreven

Welke verhalen schreven we waarover?

Ook in 2021 schreven we weer een heleboel verhalen. Hieronder lichten we een aantal stukken en thema’s uit.

Rechtszaak Agentschap Telecom

In het voorjaar van 2021 waren we druk met onze rechtszaak tegen Agentschap Telecom. Waar die zaak om draaide? Een boete, die we niet wilden betalen. Want we kregen maar geen antwoord op de vraag of de klantdata die wij verplicht waren te delen met de staat, wel goed werd beschermd. De zaak riep nogal wat vragen op, die hebben we in een uitgebreid verhaal beantwoord.

Uiteindelijk wonnen we de rechtszaak. Mooi nieuws, toch? Niet helemaal. Ja, we wonnen de rechtszaak en hoefden geen boete te betalen. Maar we moesten in eerste instantie wel al onze privacygevoelige klantgegevens aanleveren. Die database is niet veilig en daarmee betaalden we een beetje met jouw privacy. En dat is een hoge prijs.

Toen volgde op 20 januari 2022 een bericht in Het Financieele Dagblad met de kop Delen telecomdata van de baan. De boodschap? Telecombedrijven hoeven definitief geen data van hun klanten aan het RIVM te leveren. Eind goed, al goed.

Lessen over gedistribueerd werken

Hybride werken is misschien wel het modewoord van zowel 2020 als 2021. Bij Voys kiezen we liever voor de term gedistribueerd werken. Waarom? De term hybride werken verwijst naar twee opties: de thuiswerkplek en de werkplek op kantoor. En dat terwijl er zoveel meer werkplekken te bedenken zijn. In het begin van het jaar schreef collega Mark op welke lessen je over gedistribueerd werken kunt leren van de oprichter van WordPress. In de zomer schreef collega Wouter een stuk over hoe je in drie stappen van hybride (of gedistribueerd) werken een succes maakt.

Boek: Starten met zelfsturing

Naast alle verhalen, schreven we volop aan ons boek Starten met zelfsturing. Het was een meeschrijfexperiment. Vanaf mei 2021 tot en met januari 2022 publiceerden we wekelijks een nieuw hoofdstuk waaraan anderen hebben bijgedragen. Het resultaat mag er zijn: een inhoudelijk how to-boek over anders organiseren.

En we schreven nog veel meer, alle blogs vind je op voys.nl/blog.

De cijfers

De verhalen die wij en onze collega’s bij zusterbedrijf Devhouse Spindle schreven in 2021, werden ruim 125.000 keer bekeken. Ons online boek over zelfsturing kreeg tot nu toe ruim 14.000 views. We vinden het heel tof dat we een heleboel mensen mogen inspireren met de verhalen die we schrijven en onze manier van werken.

Nieuwsbrief Voys-oprichter Mark Vletter

Wil jij onze nieuwste verhalen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van Voys-oprichter Mark Vletter.

Terug naar overzicht

Lees verder

Het hele rapport

In dit Responsibility Report blikken we terug op het jaar 2021. We zoomen in op de technologie die we ontwikkelen en verhalen die we schreven. Hoe ondernemen we betekenisvol? We ondersteunen verschillende initiatieven en het werk van stichting 48percent.org. Ook werken we aan onze duurzaamheidsmissie en ontwikkelen we open-source-software. Daarnaast leggen we uit wat we met jouw 10 euro doen en blikken we vooruit op 2022. Welke kant gaan we op?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust.  Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!