Een verantwoording voor onze klanten

Zorgen dat jouw bedrijf kan bellen en bereikbaar is voor haar klanten

Dat is wat Voys doet. Maar wie klant is bij Voys draagt bij aan meer. We laten je graag zien wat dat betekent. 

Voys is onderdeel van een groep bedrijven, waartoe ook VoIPGRID en Devhouse Spindle behoren. Devhouse Spindle ontwikkelt het award-winning cloud-telefonieplatform. VoIPGRID brengt dit platform via partners naar de markt en Voys is één van de ruim 200 businesspartners van VoIPGRID. Gezamenlijk ondersteunen wij onze stichting: 48percent.org. De stichting heeft de beschikking over 1% van de gezamenlijke omzet en 5% van de gewerkte uren van de organisatie. Het faciliteren van toegang tot internet voor de mensen die dit niet hebben staat bij de stichting centraal.

Dit rapport focust op de activiteiten van Voys, maar bevat de data van al onze activiteiten om een goed overzicht te geven. Wat alle bedrijven delen is onze reden van bestaan; we geven mensen een gelijkwaardige stem. 

“Giving people an equal voice”

Dat doen we niet alleen met onze techniek, maar ook met de manier waarop we die ondersteunen en met de manier waarop we gelijkwaardig met elkaar samenwerken.

Met wat we doen en hoe we dat doen, zetten we een stempel op de wereld om ons heen. Dat stempel kent drie grote onderdelen:

 1. We ontwikkelen technologie die verbindt
 2. We werken gelijkwaardig samen en laten zien hoe we dat doen
 3. We gebruiken ons bedrijf als ‘force for good’

Naast deze drie elementen kijken we in dit rapport naar de financiën en werpen we een blik op de toekomst. Laten we beginnen met 2020: een jaar van ondersteuning en evolutie.

2020: een jaar van ondersteuning en evolutie

We hebben een aantal waarden die leidend zijn in de manier waarop we samenwerken met elkaar en onze relaties.

Open: wij zijn open en transparant in wat we doen, hoe we het doen en waarom we het doen. We ontwikkelen open technologie met een open mentaliteit en we delen onze kennis vrijelijk.

Ondersteunend: we geven om de organisatie die we zijn, het werk dat we doen en de mensen met wie we dat doen. We zijn vriendelijk, attent, behulpzaam en coöperatief.

Gelijkwaardig: we kijken niet naar je functieomschrijving, we kijken niet naar je titel. We kijken naar wie je bent en wat je doet. Dat is hoe we samenkomen, dat is hoe we samenwerken. We behandelen iedereen als gelijken omdat we allemaal verschillend en toch gelijkwaardig zijn.

Evoluerend: verandering is een werkwoord dat we omarmen, zowel in de manier waarop we werken als in de technologie die we ontwikkelen. We stellen de waarom-vraag en dagen de status quo uit. We dagen onszelf uit om elke dag 1% beter te zijn. Dit stelt ons in staat om te groeien.

125.000 eindgebruikers, van kantoorwerk naar remote werken, in één dag

2020 stond voor ons vooral in het teken van de ondersteuning en evolutie. Lees meer over onze kernwaarden en de blogs die we schreven om jou als klant te ondersteunen.

Meer over 2020

We ontwikkelen technologie die verbindt

Wijzigingen doorvoeren? “Dat doe ik zelf wel!”

Gelukkig waren veel van onze klanten al gewend aan remote werken. Dat merkten we vooral op die ene donderdag in maart. Er logden die dag 3.800 mensen in op de Freedom-omgeving om wijzigingen aan te brengen. Over het gehele jaar werden er 250.915 unieke gebruikers gemeten die zelf wijzigingen doorvoerden.

Lees hieronder meer over hoe onze techniek zich ontwikkelde en door onze klanten werd gebruikt.

Meer technologie & ontwikkeling

We werken gelijkwaardig samen en laten zien hoe we dat doen

Geen managers en geen functies

Dat is waar we ooit mee begonnen én wat we blijven doen. Eind 2020 werkten we met ongeveer 150 mensen gelijkwaardig samen. We ervaren elke dag dat dit simpelweg beter werkt dan de bureaucratie en dat het onze collega’s en relaties gelukkig maakt. Dat vinden we fijn, want gelukkige collega’s zorgen voor gelukkige klanten.

Daarom vertellen we graag over onze werkwijze in blogs en tijdens Spraakmakend, waarbij we mensen online uitnodigen, en corona volente weer op kantoor.

 • Spraakmakend en podia-optredens

  Wie waren er bij ons te gast en waar mochten we spreken?

  Verder lezen
 • Wat we schreven

  Welke blogs schreven we en waarover gaan die?

  Verder lezen
 • Collega’s, diversiteit en inclusiviteit

  Wat doet de Diversity & Inclusion facilitator binnen onze organisatie?

  Verder lezen

We gebruiken ons bedrijf als force for good

Force for good

Als we kijken naar deze categorie, dan focussen we naast gelijkwaardig samenwerken vooral op ondersteunde initiatieven, stichting 48percent.org, duurzaamheid en naar de wijze waarop we onze technologie ontwikkelen: opensource.

Ondersteunde initiatieven

Voys draagt via sponsoring regelmatig bij aan initiatieven die we inspirerend vinden of een warm hart toedragen. Zo steunen we Bits of Freedom, Privacy First, maar ook IMC Weekendschool, JINC en Impact Noord.

Meer over de initiatieven

48percent.org

48percent.org heeft als missie om gelijke toegang tot het internet te faciliteren, met een gelijkwaardigere wereld als doel. De stichting werkt aan deze missie door het ondersteunen en opzetten van projecten.

Meer 48percent.org

Duurzaamheid

Het is onze ambitie om onze negatieve impact op de planeet te verkleinen. Maar hoe doen we dat? In maart 2020 hebben we een Captain Planet aangenomen om het voortouw te nemen in deze missie.

Lees meer over duurzaamheid

Open code

Opensource-software-ontwikkeling past goed bij onze kernwaarden. Om onze opensource-bijdrage doelgericht te maken en samenwerking te stimuleren, hebben we de Open VoIP Alliance opgericht.

Lees over open code

Financiële verantwoording

Wat doen we met jouw € 10,-?

Als klant van Voys ontvang je elke maand een factuur. Wat doen we met de euro’s die je naar ons overmaakt?


Meer over de financials

Een blik vooruit

Dan rest de vraag: waar gaan we naartoe in 2021?

Ons hoofddoel is verder groeien. Door te groeien, vergroten we onze impact op alle gebieden die in dit rapport naar voren komen. Daarbij gaan we in 2021 op zoek naar hoe we onze groei en impact op een goede manier in kaart kunnen brengen en kunnen meten.

Dit wordt 2021

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.