De populairste verhalen van 2019

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
16 december 2019 Clock 3 min
Image placeholder

Maar liefst 50 verhalen publiceerden we dit jaar: van een blog over een auto op zonne-energie tot een blog over strategie in een managementloze organisatie. Van welke stukken kregen onze lezers geen genoeg? We hebben de populairste verhalen op een rij gezet.

1. XS4ALL stopt

In het begin van dit jaar maakte KPN bekend de stekker uit XS4ALL te willen trekken. Dat ging ons aan het hart, de provider staat wat betreft waarden namelijk dicht bij ons. We schreven 3 verhalen over dit onderwerp.

2. Bijzondere vierwielers

Er werden dit jaar bijzondere auto’s gepresenteerd in Nederland. In februari reed de Tesla Model 3 voor het eerst op de snelweg en in juni werd de eerste gezinsauto op zonne-energie gepresenteerd, de Lightyear One.

3. Lily: een mislukte start-up

Dat niet alle start-ups een succes worden, blijkt wel uit het verhaal van Lily. Lily was het CRM-systeem waarmee we bij Voys tot voor kort werkten. Mark, de man achter het idee van Lily, vertelt welke 9 lessen hij leerde van zijn mislukte start-up.

4. De geboorte van een nieuwe provider

In navolging van het aangekondigde einde van XS4ALL, startte actiegroep ‘XS4ALL Moet Blijven’ Plan B. Een initiatief dat we graag steunen. We schreven er 2 verhalen over.

5. Drieluik over strategie

De vragen die we bijna van iedereen horen die geïnteresseerd is in onze zelfsturende organisatie: hoe zorgen jullie dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft en op welke manier hebben jullie strategie vormgegeven? We schreven het op in een drieluik. Geen zin om de 3 blogs los te lezen, we bundelden de verhalen ook in een e-book. Dat download je hier, gratis. 🙂

6. Een nieuwe jas voor Freedom

We begonnen het jaar goed met een make-over voor Freedom, onze online telefooncentrale. In 2009 gingen we live met versie 1, in 2013 volgde versie 2 en in 2019 volgde versie 3.

7. Storing noodnummer 112

In juni stond het land op z’n kop. Noodnummer 112 kampte met een storing. Consumenten, bedrijven maar ook instellingen als de NS, ziekenhuizen, brandweer en politie waren op dat moment niet bereikbaar. We schreven in samenwerking met Speakup op hoe je de impact van zo’n storing kunt verkleinen.

8. Beter slapen

Geen blog over telefonie of iets daaraan gerelateerd, nee, een stuk over slapen. Want hoe doe je dat zo goed mogelijk? Collega Mark is een jaar aan aan het experimenteren en meten gegaan. In dit lijstje staan de zaken die voor hem en anderen goed werken.

9. Onboarden bij Voys

Nieuwe Voys-collega’s beginnen altijd met een paar weken onboarden. Zo leren ze het bedrijf goed kennen. Voor de onboarding gebruiken we een speciale tool: Appical. Hoe gaat dat in z’n werk? Collega Maya wijdde er een blog aan.

10. Overwinteren in Zuid-Afrika

Klantgelukker Johan is gek op kitesurfen. Daarom werkte hij afgelopen winter een tijdje op het Voys-kantoor in Zuid-Afrika. Hij heeft zijn ervaring opgeschreven en geeft een aantal tips om remote te werken.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over