Over dit boek en de schrijvers ervan

Het doel van dit boek is dat het wordt geschreven door iedereen die een bijdrage wil leveren. Mensen met kennis en kunde van het onderwerp zelfsturing die hun ervaringen willen delen. Het is een opensource boek zodat het gedachtegoed voor de wereld toegankelijk wordt. Het project is gestart door Jorg en Mark Vletter.

Jorg heeft jaren teams getraind en had bij Voys de rol organisatiepiloot. Hij was daarbij verantwoordelijk voor mens en ontwikkeling. Mark is de oprichter van Voys en heeft vanaf het begin een enorme drang gehad naar gelijkwaardig organiseren.

Voys is al jaren op rij een van de snelstgroeiende bedrijven van Europa. In 2012 maakte Voys de keuze om zonder management en functies te gaan werken. Het deed namelijk onwijs af aan ons gevoel van gelijkwaardigheid toen we de eerste managementexperimenten deden. Dit was de reden om op zoek te gaan naar een beter alternatief. Om daar vorm aan te geven, schreven we de eerste versie van het Voys Handboek. Als we het handboek via een publisher hadden uitgegeven, had het met 4.000 fysieke uitgaven en 25.000 digitale downloads inmiddels de status bestseller gehad.

De organisatie groeide en en toen er 30 collega’s waren, werd Holacracy toegevoegd aan het Voys Model; de Voys-manier van werken. Vele tools volgden om verschillende vraagstukken te beantwoorden. Van strategie, tot het onboarden van nieuwe collega’s, tot een modern systeem voor metrics en budgeting, en een gedistribueerd beloningsmodel.

Inmiddels werkt Voys acht jaar zelfsturend en telt de organisatie ruim 140 mensen in vier landen. We kennen de hoogste klanttevredenheid in de telecomsector en worden al jaren gezien als dé Nederlandse pionier op het gebied van zelfsturing. Meer dan 250.000 mensen mochten we inspireren met verhalen over deze manier van organiseren. Dit bracht ons veel nieuwe gesprekken en inzichten. De lessen die daaruit voortkomen, vind je terug in dit boek.

Dit boek is veelal geschreven in de ik-vorm. Het heeft geen ISBN-nummer, met een reden. Dit verhaal is nog niet af. In dit e-book beschrijven we wat we nu weten over zelfsturing, zelforganiseren en organiseren zonder managers en functies. Het is versie 0.1. Maar we zijn vooral nog niet uitgeleerd en dat zijn we wellicht nooit, dus voorlopig heeft dit boek een permanent beta-status.

Mocht het boek ooit een papieren versie krijgen, dan gaan de opbrengsten daarvan naar stichting 48percent.org.

Vorige hoofdstuk Volgende hoofdstuk

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!