E-book: Starten met zelfsturing

De beste tools die je helpen bij het vinden van de juiste mensen

Inhoudsopgave

De beste tools die je helpen bij het vinden van de juiste mensen

Er is eerder al even gehint naar de software en tools die je helpen bij employer branding, dus hier volgen acht tools voor het vinden, interviewen en onboarden van collega’s!

Een ATS: Homerun of Harver

Een wat? Ja dat was ook onze reactie. Een Applicant Tracking System is software waarmee je nagenoeg het volledige werving- en selectieproces kan automatiseren. Voor kleine en middelgrote organisaties is Homerun een prachtige oplossing.

Je bouwt met Homerun niet alleen een mooie “Werken bij” site, maar het zorgt er ook voor dat:

  • het team zelf de selectie kan doen
  • de kandidaten goed op de hoogte worden gehouden
  • je makkelijk specifieke vragen kunt stellen
  • alternatieve manieren van solliciteren mogelijk kunt maken.

Er komen steeds meer cloud ATS oplossingen, maar voor twee tot 250 medewerkers is Homerun onze favoriet. Een andere optie is Recruitee. Internationaal wordt Greenhouse veel gebruikt.

Werk je bij een grotere organisatie, dan is er eigenlijk maar één optie: Harver.

Harver gaat een stuk verder en biedt meer opties aan de corporates van deze wereld. Zo kun je assessments en tests toevoegen aan het proces en zie je de eerste AI toepassingen ontstaan door de schaal waarop de klanten van Harver opereren.

Vacaturepromotie met Wonderkind

Voor het promoten van je vacature kun je natuurlijk je eigen sociale kanalen inzetten. Kun je daarbij wat hulp gebruiken, dan is Wonderkind een gave oplossing. Zij maken vacatureadvertenties voor de verschillende socialemediakanalen en maken het daarmee ook mogelijk om andere doelgroepen te bereiken en daarmee de diversiteit van je sollicitanten te verhogen.

Onboarding met Appical.net

Voor de pre-onboarding en onboarding gebruiken we Appical. Het is dé oplossing om nieuwe collega’s in te werken. Je kunt het volledig naar de wens van je organisatie inrichten en het werkt ook op de smartphone van je nieuwe collega erg prettig. Van woordenboek en afkortingen (inclusief de cursus ‘Johan’s voor beginners’), Wie is wie?, tot checklists en interactieve content. Een mooie tool die zowel kandidaat als organisatie blij maakt.

Dit was één van de hoofdstukken over Employer branding, hiring en onboarding. De andere hoofdstukken gaan over:

Vorige hoofdstuk Volgende hoofdstuk

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.